Frankrijk: Meer aanslagen in Avignon (verijdeld) en Frans Consulaat in Jeddah

De Franse politie heeft vanmorgen in Montfavet nabij het Zuid-Franse Avignon rond 11.15 uur een man doodgeschoten. De politie had een melding gekregen van een man die passanten met een vuurwapen zou bedreigen en zou daarbij meerdere malen ‘Allahu Akbar’ hebben geroepen volgens Franse media.

De man dreigde de agenten aan te vallen waarop de agenten ingrepen . Hierbij werd de man gedood. Verder zou niemand aanders gewond zijn geraakt. Er kan nog niet met 100% zekerheid worden vastgesteld of de man uit terroristische overwegingen tot zijn daad is gekomen.

In het Franse consulaat in de plaats Jeddah te Saudi-Arabie is vanmorgen een bewaker neergestoken. De bewaker verkeert niet in levensgevaar en is naar het ziekenhuis gebracht. Er zou een 'scherp gereedschap' zijn gebruikt om de particuliere bewaker te verwonden. De dader is door de Saoudi-Arabische politie gearresteerd.

De Franse ambassade heeft een oproep gedaan aan alle Fransen in Saoudi-Arabie om uiterst waakzaam te zijn.

Vandaag is na een eerdere aanslag in Nice het anti-terreurprotocol ‘vigipirate’ voor heel Frankrijk opgeschaald naar het hoogste dreigingsniveau.

Vanmorgen werd in Nice een terroristische aanval uitgevoerd in de Notre Dame basiliek te Nice, hierbij zijn de koster van de kerk en twee vrouwen om het leven gekomen, één vrouw werd hierbij "bijna onthoofd".

Op Twitter gaat een filmpje rond wat van de schietpartij  vanmorgen in Avignon zou zijn, maar inmiddels heeft de Franse politie laten weten dat dit Fake News is, de beelden zijn van een eerdere arrestatie in Grenoblie in 2019.