Giro: Etappe 20 - De laatste bergen

We gaan het slotweekeinde van de Giro d'Italia in en het is vreselijk spannend: Wilco Kelderman rijdt in het roze, teamgenoot Jai Hindley staat op twaalf tellen en INEOS-man Tao Geoghegan Hart staat nog eens drie seconden achter Hindley.

Een bergetappe en een tijdrit, dat krijgen we nog, vandaag is het de beurt aan de laatste bergen. Het had een monsterlijke rit van epische proporties moeten worden met de Col d'Agnel en Col d'Izoard, maar we mogen Frankrijk niet in en dus gaat dat feestje niet door.

De finish ligt wel nog steeds in wintersportoord Sestriere, daar klimmen de heren vandaag gewoon drie keer naartoe. Het is vooral een wat vlakke aanloop, dan een bijzonder lange - maar niet al te steile - klim naar Sestriere, waar men dan nog een tijd rond gaat toeren om nog eens twee keer omhoog te gaan.

Rellende_Rotscholier beschrijft het allemaal weer lekker gedetailleerd, hier om precies te zijn. De etappe begint om elf uur, Eurosport is er tegen half één bij, waardoor we in principe niet zo veel missen. De finish staat gepland tussen vier en kwart voor vijf.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)