Dubbele Franse dubbelslag op downhill mountainbike

In het Sloveense Maribor is eindelijk het World Cup-seizoen voor de mountainbikers op de downhill van start gegaan. Dat gebeurde dit keer pas na het WK van vorige week, uiteraard vanwege wijzigingen aan het door de COVID-19-pandemie in de war geschopte programma.

Het had flink geregend in Maribor, maar dat deed het tijdens de wedstrijden niet meer en dus bleven de onwerkelijke modderscenes van vorige week wel uit. Bij de dames was er maar één die enig recht op de zeg ehad: Marine Cabirou reed iedereen aan gort en won met dik zes seconden voorsprong op haar Franse landgenote Myriam Nicole, die een seconde voor de Australische Tracey Hannah eindigde. Kersvers wereldkampioene Camille Balanche uit Zwitserland moest genoegen nemen met de achtste plek.

Bij de mannen leek het er even op dat de 39-jarige legende Greg Minnaar weer eens zou winnen, maar de Zuid-Afrikaan werd toch nog geklopt en werd uiteindelijk vijfde. De winst ging naar Loris Vergier uit Frankrijk, die zijn landgenoot Remi Thirion met 2,652 seconden van de winst hield. De nieuwe Franse generatie komt er ook aan, want de pas 19-jarige Thibaut Daprela werd indrukwekkend derde op 2,999 seconden. De verrassende wereldkampioen, de Brit Reece Wilson, ging in de trainingen hard onderuit en moet het hele weekeinde geblesseerd toekijken.

Zondag staan er ook wedstrijden gepland, vanaf 12.30 uur (vrouwen) en 13.30 uur (mannen) kan dan ingeschakeld worden op Red Bull TV en Ziggo Sport voor de livebeelden.