Koert Westerman gaat de landelijke politiek in

Code Oranje, de partij van voorman Richard de Mos, heeft zich verstrekt met een bekend gezicht: Koert Westerman. De sportpresentator is in zijn woonplaats al actief in de politiek bij 'Wij zijn Oudewater'. Westerman lijkt vooralsnog niet de ambitie te hebben zelf in de Tweede Kamer terecht te komen.

"Vroeger was ik fan van D66, maar nu de door hen weggegooide kroonjuwelen door Code Oranje zijn opgepoetst, wil ik mij inzetten voor deze beweging", zo vertelt Westerman in het persbericht. Hij wil de bevolking de politieke agenda wil laten bepalen. "Dat kan door het invoeren van burgertoppen, digitale vormen van democratie en burgerbegrotingen. Maar vooral door het per direct invoeren van het bindend referendum."

"Een ander sterk punt van Code Oranje is de inzet om de lokale democratie te versterken. De oplossingsgerichte Ombudspolitiek van lokale partijen, die vaak nog wél een sterke oriëntatie op de belangen van de gemeenschap hebben, slaat aan. Daarom is het goed dat Code Oranje een einde wil maken aan de ongelijke behandeling tussen landelijke- en lokale partijen. Het is natuurlijk ongekend dat landelijke partijen miljoenen euro’s aan subsidies  ontvangen en de locals helemaal niks", aldus Westerman.

De Mos is blij met de steun van de sportcommentator. "We zijn met Koert in overleg over een prominente rol voor hem binnen de kieskring Utrecht. Verder zal hij ons landelijk ondersteunen door actief deel te nemen aan de campagne", aldus het oud-PVV Kamerlid en voorman van de Haagse lokale partij Hart voor Den Haag / Groep de Mos.

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat de nieuwe politieke beweging goed is voor een potentieel dat ligt tussen de 3 en 19 Kamerzetels, zo laat de partij zelf weten. Maar vooralsnog staat de partij in alle peilingen op 0 zetels.