Timber verlengt bij Ajax; Eiting op huurbasis naar Huddersfield Town

Twee nieuwtjes van het Amsterdamse front. Jurriën Timber heeft zijn contract bij Ajax verlengd en Carel Eiting zal zeer waarschijnlijk worden verhuurd aan Huddersfield Town. 

Timber heeft zijn contract met Ajax tussentijds met drie jaar verlengd. De negentienjarige verdediger ligt nu tot medio 2024 vast in Amsterdam. Timber speelde zijn wedstrijden met name bij de beloftes, maar heeft inmiddels al geroken aan de Amsterdamse hoofdmacht. In maart debuteerde hij tegen SC Heerenveen (1-3 zege). Dit seizoen mocht hij invallen tegen Sparta. 

Met de nieuwe verbintenis heeft Ajax andermaal een van de grote talenten langer aan zich gebonden. Eerder bereikte de Amsterdamse club al een akkoord met onder anderen Naci Ünüvar en Kenneth Taylor over een verlenging van hun contract.

Als het papierwerk in orde komt, verhuurt Ajax Carel Eiting dit seizoen aan Huddersfield Town. Dat meldt de zaakwaarnemer van de middenvelder, Guido Albers. De 22-jarige Eiting, die nog een contract heeft tot en met de zomer van 2022, heeft op dit moment weinig kans op speeltijd in Amsterdam.

Op het middenveld heeft hij concurrentie van onder anderen Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Mohammed Kudus en Zakaria Labyad. Eiting wil graag spelen en zoekt dus zijn heil elders. Huddersfield Town komt uit in de Championship. Terence Kongolo en Juninho Bacuna staan ook onder contract bij The Terriers.

Eiting kwam tot nu toe 31 wedstrijden in actie voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Hij speelde vooralsnog veel duels voor Jong Ajax in de Eerste Divisie, 61 wedstrijden om precies te zijn. Voor het eerste elftal van Ajax scoorde Eiting nog niet, voor Jong Ajax trof hij acht keer het doel.