Super Bowl-kampioenen Chiefs trappen NFL-seizoen winnend af

Het nieuwe seizoen in de NFL is van start gegaan en dat gebeurde zoals gebruikelijk met een wedstrijd van de regerend Super Bowl-kampioenen, in dit geval de Kansas City Chiefs. De ploeg nam het in eigen huis op tegen de Houston Texans.

In het eerste kwart leken de Chiefs de eerste touchdown van het jaar te scoren, maar de score van Demarcus Robinson werd afgekeurd en niet veel later kwamen de Texans dankzij een 19-yard rushing touchdown van David Johnson op voorsprong.

Chiefs-quarterback Patrick Mahomes begon in het tweede kwart warm te draaien en leverde 6-yard en 2-yard touchdown passes af op Travis Kelce en Sammy Watkins, Clyde Edwards-Helaire scoorde een 27-yard rushing touchdown in het derde kwart: 24-7.

Vroeg in het vierde kwart gooide Mahomes de boel al nagenoeg op slot, door Tyreek Hill vanaf 3-yard in stelling te brengen. Texans-quarterback Deshaun Watson deed wat terug met een 19-yard pass op Jordan Akins en een 1-yard rushing touchdown, maar Harrison Butker (Chiefs) trapte de eindstand op 34-20.