Andrea Dovizioso verlaat Ducati in 2021

MotoGP-coureur Andrea Dovizioso vertrekt na 2020 bij Ducati. Dit heeft Ducati Corse sporting director Paolo Ciabatti zojuist naar buiten gebracht. Het betekent het einde van een succesvolle achtjarige samenwerking.

Het nieuws is verrassend maar komt niet totaal uit de lucht vallen. Al maanden zitten de onderhandelingen tussen het fabrieksteam en de 34-jarige rijder muurvast. Daarnaast is de verstandhouding met Ducati's teammanager Gigi Dall'Igna de laatste jaren enorm bekoeld. Volgens de geruchten vindt Dall'Igna de Italiaan niet aggressief genoeg en door de coronacrisis zou Dovizioso er volgend seizoen qua salaris hard op achteruitgaan. De coureur zou zich niet genoeg gewaarderd voelen, mede door de geëiste loonsverlaging, terwijl hij als enige racer Marc Márquez weerstand kon bieden in het kampioenschap. In 2017, 2018 en 2019 eindigde de Italiaan steeds als tweede in de eindstand.

Dovizioso zou nog niet met pensioen willen maar met veel zitjes in het paddock al bezet, is de keuze beperkt. Mogelijk kiest 'DesmoDovi' voor Aprilia - momenteel de enige beschikbare fabrieksmotor. Wie de plek van de de Italiaan inneemt is onbekend, maar kanshebbers zijn Pecco Bagnaia, Johann Zarco en ook duiken er zo nu en dan geruchten op over een terugkeer van voormalig wereldkampioen Jorge Lorenzo.