Porsche Supercup-podium voor Ten Voorde

De vijfde race van het seizoen in de Porsche Supercup heeft op het circuit van Silverstone weer een Nederlandse podiumplek opgeleverd. Larry ten Voorde, een week eerder goed voor de winst, vertrok nu met een tweede plek op zak.

Ayhancan Güven vertrok vanaf poleposition, Larry ten Voorde en Max van Splunteren volgden. In die volgorde kwamen ze de eerste bochten door, tot een forse crash in het middenveld - Jordan Love en Moritz Sager - de safety car de baan op bracht.

Van Splunteren kreeg bij de herstart gelijk Dylan Pereira achter zich aan en de Luxemburger ging er rap voorbij. Ten Voorde had duidelijk meer snelheid dan Güven, maar wist keer op keer net niet voorbij de Turk te komen. Pereira zat achter hem, maar kon op zijn beurt dan net niet aanvallen.

De winst van Güven was een feit, Ten Voorde en Pereira maakten het podium compleet en Van Splunteren hield Jean-Baptiste Simmenauer van zich af in de strijd om plek vier. Jaap van Lagen werd dertiende, Jesse van Kuijk zestiende, voor Lukas Groeneveld en Daan van Kuijk.