Logitech G kondigt G923 racestuur voor pc en consoles aan

Logitech G onthult vandaag het Logitech G923 racestuur en pedalen, een racestuur dat in twee varianten komt: een set met ondersteuning voor PlayStation 4/pc en een set die ondersteuning biedt voor Xbox One/pc. De PlayStation-variant zal ook werken met PlayStation 5 zodra de console lanceert eind dit jaar en is nog onder voorbehoud want ze hebben nog niet de uiteindelijke productgoedkeuring van Sony Interactive Entertainment. De Xbox One-variant gaat op Xbox Series X werken.

De G923 is voorzien van 'Trueforce', een nieuw force feedback-systeem dat door de fabrikant ontwikkeld is. Door gebruik te maken van de in-game fysica en audio in realtime, kunnen spelers meer dan ooit tevoren dingen voelen zoals het gebrul van een motor, de tractie van de banden, het terrein van de baan en de feedback van het stuurwiel. Het stuur maakt direct verbinding met in-game engines en verwerkt deze gegevens tot 4000 keer per seconde om next-gen realisme en detail te produceren in alle ondersteunde spellen.

"Een geweldig force feedback-racestuur kan het verschil zijn tussen het passeren van de finish en crashen op de boarding", zegt McLaren F1-coureur Lando Norris. "TRUEFORCE maakt het verschil en geeft me een realistische en accurate ervaring achter het stuur. Nu kan ik voelen of mijn achterwielen hun grip verliezen of dat ik op het punt sta te gaan draaien, waardoor ik de beste kans krijg om snel te corrigeren en de concurrentie voor te blijven."

"De afgelopen jaren hebben we samengewerkt met simcoureurs en professionele autocoureurs aan de ontwikkeling van een volwaardige, realistische rijervaring als geen ander", aldus Ujesh Desai, General Manager bij Logitech G. "Met TRUEFORCE voel je de weg echt aan, samen met alle subtiele kenmerken van de racewagen. Het verhoogt de ervaring, en iedereen die het heeft getest liep altijd met een glimlach weg!"

Ontworpen voor de hedendaagse simracers, zijn het G923-racestuur en de pedalen gemoderniseerd met een geborsteld metalen stuurwiel, gepolijste pedalen en een lederen wielhoes voor maximaal comfort. Daarnaast is de G923 ontworpen met een aantal nieuwe functies, waaronder:

  • Programmeerbare Dual Clutch Launch Controls - maakt het voor racers mogelijk om schoner en sneller van de lijn te komen met een programmeerbare dubbele koppeling die maximale tractie en minimale rookontwikkeling mogelijk maakt.
  • Ingebouwde toerenteller - ingebouwde gekleurde LED-lampjes geven uw toerentalbereik aan en waarschuwen de racer wanneer hij de redline raakt.
  • On-Wheel Game Controls - Playstation 4- en PlayStation 5-spelbesturing zijn geïntegreerd in het stuurwiel
  • Progressieve rempedalen - met een nieuwe progressieve veer voor een meer responsief gevoel voegt het nieuwe rempedaal meer realisme en controle toe.
  • 24-punts keuzeknop - met de ingebouwde keuzeknop kan de racer de tractie, de koppeling, de elektronische stabiliteitscontrole, de remkracht en nog veel meer aanpassen.

De twee sets van het Logitech G923 racestuur en pedalen zullen naar verwachting vanaf 25 augustus 2020 verkrijgbaar zijn bij MediaMarkt Nederland en MediaMarkt België, voor een adviesprijs van €399,99. Vanaf 1 oktober zal het Logitech G923 racestuur ook verkrijgbaar zijn bij andere verkooppunten.