Fleetwood Mac-gitarist Peter Green overleden

Fleetwood Mac-gitarist Peter Green is overleden.

En dat stemt mij heel droevig. Hij is afgelopen nacht in zijn slaap op 73-jarige leeftijd overleden. De familie vertelde verder dat er de komende dagen een uitgebreidere verklaring volgt.

Peter Green verklaarde zelf dat Eric Clapton een enorme inspiratie voor hem was, en hij was dan ook vereerd toen hij mocht invallen voor Clapton bij John Mayall & The Bluesbrekers. Daar speelden toen ook al Mick Fleetwood en John McVie. Uiteindelijk besloten ze samen zelf een nieuwe band op te richten: Fleetwood Mac of in eerste instantie: 'Peter Greens Fleetwood Mac'.

Hij zou uiteindelijk een aantal wereldhits schrijven in de korte tijd dat hij lid was van de band. 'Albatross', 'Oh Well' en 'Black Magic Woman' zijn de bekendste hits geworden. Helaas liet zijn mentale gezondheid hem in de steek en dat kwam mede door drugsgebruik. Hij besloot in 1970 om de band te verlaten. Mick Fleetwood en John McVie zijn daar tot op de dag van vandaag verdrietig over.

De laatste jaren leefde hij teruggetrokken. Een beetje vissen en wat gitaar spelen voor zijn familie. Meer was het niet. Hij heeft in de loop van de jaren nog wat muziek gemaakt maar dat viel niet echt meer op, mede door zijn gezondheid. 

Verder interesseerde geld hem helemaal niets, hij noemde dat zelfs 'het kwaad'. Toen Carlos Santana zijn nummer 'Black Magic Woman' coverde, gaf hij de royalties weg aan goede doelen.

We verliezen een prachtig muzikant en een geweldig gitarist. Slechts drie jaar bij Fleetwood Mac, maar onvergetelijk.