Strop in garage zwarte NASCAR-coureur

Een zwarte coureur in de NASCAR Cup Series, hartstikke leuk om even een grapje mee uit te halen. Je zou bijvoorbeeld een strop in zijn garage kunnen leggen, een hilarische verwijzing naar het opknopen van zwarte mensen omdat het zwarte mensen zijn. Haha, we komen niet meer bij.

NASCAR-coureur Bubba Wallace vond het ook niet echt een geweldige grap, maar helaas werd hij er wel het slachtoffer van. Zondag zou er geracet worden op de immense Talladega Superspeedway in Alabama, een van de meest tolerante staten in de VS - in elk geval wat betreft rednecks onderling. Dat ging niet door, want het was verschrikkelijk kutweer en dus werd de race naar maandag verplaatst, maar daarmee was de kous nog niet af.

Zondag bleek er namelijk een heuse strop in Wallace's garage te liggen, waar de NASCAR-organisatie boos op reageerde. Men heeft direct een onderzoek gestart, waar inmiddels ook de FBI bij betrokken is. Wallace zelf liet weten erg verdrietig te zijn, maar gaf ook aan dat hij zich absoluut niet zou laten verslaan door dit soort knuppels, waarbij hij veel steun kreeg van onder meer andere coureurs.

Wallace maakte zich onlangs al niet al te populair bij een deel van de fans, nadat hij er deels voor zorgde dat NASCAR een verbod uitvaardigde op de Confederate-vlag rondom NASCAR-races: de vlag wordt vooral gezien als een niet al te gezellig symbool van racisme en slavernij, waar men vooral in het zuiden ten tijden van de Burgeroorlog dol op was.

Overigens is het nog maar de vraag of er maandag wél geracet wordt, want het weer is opnieuw niet al te best. Vanaf 21.00 uur kan er ingeschakeld worden op Ziggo. Wallace heeft dan een extra gecontroleerde auto: normaal gesproken mag niemand in een dergelijke situatie aan de auto zitten, maar in dit geval is een uitzondering gemaakt zodat Wallace's team kon controleren of de verantwoordelijke voor de strop niet ook aan de auto gezeten heeft.