Tennissers testen positief op COVID na toernooi Djokovic

De serie van tennistoernooien die nummer 1 van de wereld Novak Djokovic organiseerde op de Balkan heeft hem in een lastige positie gebracht. Na het tweede toernooi van de Adria Tour testten inmiddels al twee deelnemers positief voor Covid-19. Tijdens de toernooien werd het niet zo nauw genomen met de voorzorgsmaatregelen die besmetting tegen moeten gaan. Ook ging een groep tennissers uitbundig stappen in het nachtleven van Belgrado.

Zaterdagavond was de Bulgaar Grigor Dimitrov de eerste die aan de bel trok. "Hoi iedereen, ik wou even aan mijn fans en vrienden laten weten dat ik bij mijn thuiskomst in Monaco positief heb getest op Covid-19. Ik wil zeker zijn dat iedereen met wie ik in contact ben gekomen de voorbije dagen getest wordt en de nodige veiligheidsvoorzorgen neemt. Het spijt me ontzettend voor de schade ik eventueel heb berokkend. Ik ben nu terug thuis en ben herstellende. Bedankt voor jullie steun en blijf alsjeblieft gezond", zo deelde de nummer 19 op de wereldranglijst op Instagram.

Zaterdagmiddag speelde Dimitov voor volle tribunes nog tegen Borna Coric en hij maakte daar al een weinig fitte indruk. De Bulgaar gaf op en gaf voor de zekerheid al geen hand aan zijn tegenstander en aan de scheidsrechter. Het heeft echter niet mogen helpen, vandaag maakte Coric bekend positief getest te zijn voor Covid-19. "Het spijt me héél erg voor de problemen die ik heb veroorzaakt. Ik voel me gezond en heb geen symptomen", aldus de Kroaat op Twitter.

Volgens lokale media zouden ook twee andere betrokkenen positief hebben getest, de fitnesstrainer van Djokovic (Marko Paniki) en de coach van Dimitrov (Kristijan Groh). Diverse aanwezige toptennissers testen tot nu toe negatief.

Afgelopen zondag werd op het allerlaatste moment de finale van het tweede toernooi uit de Adria-serie afgelast. De massaal aanwezige tennisfans in Zadar in Kroatië waren niet bepaald blij dat de wedstrijd zo laat alsnog geannuleerd werd. Of het volgende toernooi in de serie, begin juli in Bosnië-Herzegovina wel doorgaat is nog niet bekend. Het toernooi in Montenegro was al afgelast vanwege zorgen over het coronavirus.

In de eerste toernooiweek in Belgrado was een groep van de deelnemers flink wezen stappen, iets wat niet verboden is volgens de richtlijnen in Servië. Djokovic was dan ook eerder niet te spreken over kritiek op de stappende spelers. "Het is niet aan mij om te bepalen wat goed of fout is wat betreft gezondheid. We doen wat de Servische regering ons vertelt."

De feestende topspelers: