NIF-moskeeen weer open voor maximaal 30 personen

Een woordvoerder van de Nederlands Islamitische Federatie (NIF) laat weten dat bij de NIF aangesloten moskeeën vanaf vandaag weer geopend zullen worden, dat er maximaal 30 moskeebezoekers kunnen komen en dat er in de moskeeën alleen de ochtend-, middag- en namiddaggebedsdiensten zullen plaatsvinden.

Na overwegingen en vergaderingen over de huidige ontwikkelingen, hebben ze op voorwaarde van naleving van de 1,5m- en hygiëneregels besloten dat hun moskeeën met maximaal 30 bezoekers de reguliere gebedsdiensten kunnen uitvoeren. In deze periode zullen de kantines en andere ruimtes gesloten blijven.

Wanneer de tweede proefperiode vanaf 1 juni 2020 verloopt zoals verwacht, zal het op voorwaarde van naleving van de 1,5m- en hygiëneregels vanaf 1 juli 2020 weer mogelijk zijn om in moskeeën met maximaal 100 bezoekers de reguliere gebedsdiensten en de vrijdaggebedsdienst uit te voeren.

In het geval onze moskeeën buiten de reguliere gebedsdiensten geopend zijn, dienen ze zich te houden aan de aanvullende voorzorgsmaatregelen inzake de bestrijding van covid-19.