Baudet vindt dat intelligente lockdown tot maximaal half april mag duren

Terwijl in Groot-Brittannië wordt verwacht dat de ingrijpende maatregelen tegen Covid-19 zeker drie tot zes maanden zullen gelden kiest Thierry Baudet liever de lijn van Donald Trump. Baudet vindt dat de geldende maatregelen tot maximaal half april mogen duren en daarna moet de economie weer opengegooid worden.

Tijdens de vragensessie van vanmiddag van Baudet op YouTube, waar hij tegen betaling vragen beantwoordt, kreeg de FVD-voorman een vraag over hoe snel de economie weer open kan. "Wat is het standpunt van FVD als het gaat om het herstel van de Nederlandse economie in tijden van de coronacrisis? Een lockdown voor maanden of zo spoedig mogelijk terug naar het werk?" Zo luidde de vraag voor elf euro.

"We moeten zo snel mogelijk weer terug naar normaal. Wat we nu doen moet maximaal tot half april duren. Maximaal. Daarna moeten we voldoende testgelegenheid hebben om te weten wie het heeft en heeft gehad. Moeten we voldoende Intensive Care-capaciteit hebben om iedereen die ziek wordt ook daadwerkelijk te verzorgen en beter te maken", aldus de fractievoorzitter van Forum voor Democratie over de medische kant van de crisis. 

"We moeten een robuust steunpakket voor MKB'ers, ZZP'ers, voor alle sectoren in de economie die getroffen zijn, onmiddellijk steun geven. Dat moet nu al tot stand komen zodat we zodra we de economie weer open gooien die mensen weer door kunnen en niet platliggen", aldus de man die tot voor kort een strenge lockdown bepleitte en deze dus alweer snel wil loslaten.

Baudet houdt regelmatig vragensessies waar geïnteresseerden tegen betaling hun vragen beantwoord zien worden, als ze tenminste door de selectie heen komen. Op social media wordt betwist of een dergelijke vragensessie, waar vragen alleen tegen betaling worden beantwoord, binnen de voor kamerleden gelden regels vallen. "Ik zweer (verklaar en beloof) dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enig geschenk of enige belofte heb aangenomen of zal aannemen", zo luidt de eed die kamerleden afleggen en dergelijke sessies zouden daarmee in conflict kunnen zijn.

Baudet vindt dat intelligente lockdown tot maximaal half april mag duren (Pro Shots / Koen Laureij)
Baudet vindt dat intelligente lockdown tot maximaal half april mag duren (Pro Shots / Koen Laureij)