Marko denkt dat Red Bull vanaf het begin goed zal zijn

Het was de standaard kwaal van Red Bull Racing de afgelopen seizoenen, een slechte start van het racejaar. Telkens begon het team van de fabrikant van energiedrankjes met een achterstand aan het seizoen. Vaak werd die achterstand wel ingelopen won het team later in het jaar alsnog races, maar een wereldtitel was dan allang uit het zicht. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zal het team van Max Verstappen er dit jaar vanaf race één staan.

"De voorbereidingen verlopen zeer goed en we liggen ten opzichte van het schema van vorig jaar duidelijk voor. Op 12 februari zullen we de shakedown uitvoeren op het circuit van Silverstone en voordien zal de auto al op de testbank staan. Het was in het verleden een zwakte van ons om met een achterstand aan het seizoen te beginnen. Maar ik geloof dat dit met deze voorbereiding voorkomen is", aldus Marko zo lezen we op Verstappen.nl.

De oud Formule 1-coureur blikte ook nog even terug op 2019 en de start van de samenwerking met Honda. "De conclusie die we getrokken hebben is positief, waarbij we vooral Honda moeten bedanken. We hebben niet te maken gekregen met motorschades of technische problemen in de aandrijving. We hebben wel motoren gewisseld en een gridstraf op de koop toe genomen, maar dat was een bewuste keuze. Dit had niks te doen met de betrouwbaarheid, maar met vermogenswinst en ontwikkeling."

"De samenwerking met Honda is vanaf de eerste testdag zeer goed verlopen en werd steeds beter. Honda heeft gedaan wat ze beloofd hebben. We zijn tevreden, we hebben drie zeges behaald, waar er vijf binnen ons bereik lagen. Het chassis was niet het beste, waarbij de regels voor nieuwe voorvleugel voor veel problemen hebben gezorgd. Pas op de Red Bull Ring waren we competitief", zo keek Marko terug.

Marko denkt dat Red Bull vanaf het begin goed zal zijn (Pro Shots / Insidefoto)
Marko denkt dat Red Bull vanaf het begin goed zal zijn (Pro Shots / Insidefoto)