Verstappen: "We moeten ook aan de auto zelf werken"

Nu het Formule 1-seizoen ten einde is gekomen is het eindelijk tijd voor vakantie voor Max Verstappen. De Nederlander heeft echter geen wilde plannen voor de komende tijd.

"Ik blijf lekker thuis en ga het rustig aan doen", zo vertelde Verstappen bij Peptalk op Ziggo Sport. Tijdens het interview keek hij ook terug op het afgelopen seizoen en hoe de druk op het team veranderde gedurende het seizoen.

"Voor mij is er op dit moment totaal geen druk. Die zal er natuurlijk wel zijn als we met een goede auto beginnen. We weten als team zijnde ook dat we willen winnen en we zijn nu ook heel gefocust om in die positie terecht te komen. Als je gedurende het seizoen voor de overwinningen gaat strijden, komt de druk vanzelf wel, maar uiteindelijk heeft iedereen bij Red Bull denk ik voldoende ervaring om daarmee om te gaan", aldus de Red Bull-coureur zo lezen we op Verstappen.nl.

"De motor was, ten opzichte van Mercedes, tegen het einde van het seizoen gewoon goed. Ferrari springt er wat dat betreft nog altijd een beetje bovenuit, maar we moeten ook aan de auto zelf werken. Op dat gebied is Mercedes nog altijd sterk", zo vult Verstappen aan.

Tijdens het FIA-gala ontving de Nederlander de prijs voor mooiste actie van het jaar. "Dat was een mooie agressieve wedstrijd over het algemeen, een beetje wheel-bangen, ook mooi, een beetje buiten de baan, het kwam allemaal mooi uit. Vanaf Oostenrijk was de wedstrijdleiding wat milder en werd er wat meer toegestaan, daar ben ik natuurlijk heel blij mee", aldus Verstappen die ook gevraagd werd hoe hij het gala ervaren had. "Top, strak in het pak daar hou ik van. Het is leuk voor de foto maar ook redelijk warm."

Verstappen: "We moeten ook aan de auto zelf werken" (Pro Shots / Zuma Press)
Verstappen: "We moeten ook aan de auto zelf werken" (Pro Shots / Zuma Press)