EVA-team vist man uit kledingkast

Het EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) ging het nieuwe jaar van start met vijf aanhoudingen. Bij een aanhouding werd de man opgevouwen in een kledingkast gevonden.

Op maandag 6 januari, bij de eerste aanhouding van dit jaar door het EVA-team, werd de hulp ingeroepen van de hondenbrigade. Bij de verblijfplaats van een veroordeelde 34-jarige man waren meerdere pitbulls aanwezig. De hondenbrigade zorgde dat de pitbulls achter gesloten deuren zaten, zodat het EVA-team de man kon aanhouden in Den Haag. Hij moet een gevangenisstraf uitzitten van 119 dagen voor bedreiging en verkeersovertredingen.

Een gesignaleerde man deed zijn uiterste best om uit handen van de politie te blijven. De 48-jarige man werd gezocht voor het overtreden van de Opiumwet en is veroordeeld tot het betalen van € 96.721,40,- en 540 dagen gevangenisstraf. Hij is op dinsdag 7 januari aangehouden in Den Haag, hij zat verstopt en opgevouwen in een kledingkast.

Een 30-jarige man is op dinsdag 14 januari in Gouda aangehouden. Bijna een jaar na zijn veroordeling. Hij moet nu 60 dagen zitten voor diefstal met geweld.

Op woensdag 15 januari werd een 52-jarige man aangehouden in Rijsenhout, hij moet 74 dagen zitten voor het overtreden van de Opiumwet. Vlak na deze aanhouding kwam een nieuwe opdracht binnen. Een 26-jarige man had bijzondere voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling overtreden. Hij is dezelfde dag nog aangehouden in Den Haag.