'James Bond blijft man'

Nu acteur Daniel Craig het stokje van de hoofdrol van filmserie James Bond aan een ander zal doorgeven, heeft producent Barbara Broccoli gezegd dat zijn vervanger een man zal blijven. Fans waren opgelucht, maar critici ruiken nog steeds bloed.


Bah, wat vies (Foto: Len Trievnor/Getty Images)

Voordat de nieuwe Bondfilm No Time to Die in april zijn première zal beleven, wil Broccoli de geruchten dat de nieuwe 'Bond' een vrouw wordt, de kop indrukken. "Bond kan elke kleur hebben, maar het blijft een man", aldus Brocolli, die sinds de jaren '90 de filmserie produceert.

"Ik vind dat we nieuwe personages voor vrouwen moeten creëren, sterke vrouwelijke personages. Ik ben niet bijzonder geïnteresseerd om een mannelijk personage te laten spelen door een vrouw", ging ze verder. "Ik denk dat vrouwen veel interessanter zijn dan dat."

Geruchten over een Bond-van-het-zwakkere-geslacht circuleren al geruime tijd, en zowel Craig als de vorige Bond, Pierce Brosnan, hebben hun steun uitgesproken voor een vrouwelijke 007.

Vrouwelijke 007 dan?
En daarmee is er nog een kans voor degenen die graag diversiteit in de Bond-franchise zien. Broccoli zei dan wel dat James Bond nooit een vrouw zal zijn, maar ze noemde 007, Bond's codenaam niet. No Time to Die begint ook nog eens met Bond die in Jamaica geniet van zijn pensioen en zijn beroemde codenaam blijkt overgegaan te zijn naar een andere agent. Deze nieuwe 007 is een donkere vrouw, gespeeld door de Britse actrice Lashana Lynch.

Het is nog onduidelijk of Bond zijn titel terugkrijgt, of dat een toekomstige Bond het zilveren doek zal moeten delen met de nieuwe 007.