NFL: Wedstrijdverslag Tennessee Titans @ New England Patriots

De tweede wild-cardwedstrijd van de dag in de NFL werd gespeeld tussen de Tennessee Titans en de Super Bowl-winnaars van vorig jaar, de New England Patriots. Het was de eerste keer in tien jaar tijd dat de Patriots al tijdens het wild-cardweekend in actie moesten komen.

De Patriots kregen als eerste de bal en maakten na een goede drive een 36-yard field goal om als eerste in de wedtrijd de leiding te nemen (0-3). De Titans wisten meteen te antwoorden en maakten een touchdown na een lange drive die bijna zeven minuten duurde. Ryan Tannehil, de Titans-quarterback, wist zijn tight-end Anthony Firkser te vinden met een 12-yard pass (7-3).

De defenses van beide teams hadden het zwaar tijdens het eerste kwart en leken geen manier te kunnen vinden om de offenses te stoppen. De Patriots deden wat de Titans deden en scoorden na een lange drive van 75-yards en bijna zes minuten een touchdown met een pass naar wide receiver Julian Edelman (7-10).

Na de touchdown van Edelman was het nu de beurt aan de defenses om zich te bewijzen. De Patriots-defense zorgde ervoor dat de Titans tot twee keer toe niet verder kwamen dan zeven yards en dus moesten punten. Ook de Titans-defense leek in eerste instantie stand te houden, maar gaven met 2:16 op de klok nog een field goal weg (7-13). Hoewel het er op leek dat dit de ruststand zou zijn wisten de Titans met een mooie snelle drive een touchdown te scoren met running back Derrick Henry (14-13). Het waren niet de Patriots, maar de Titans die met de leiding de kleedkamers konden opzoeken.

In de tweede helft van de wedstrijd hadden de defenses duidelijk manieren gevonden om de tegenstander te stoppen. De Patriots wisten Henry keer op keer te stoppen, terwijl de Titans Brady niet genoeg tijd gaven om de vrije man op te zoeken. Beide defenses speelden uitstekend in het derde kwart en geen van de teams kwam zelfs in de buurt van een score. De wedstrijd werd een waar schaakspel tussen Mike Vrabel, de coach van de Titans en Bill Belichick, de coach van de Patriots.

Met nog 0:15 op de klok was de stand nog steeds 14-13 in het voordeel van de Titans. Tom Brady, de quarterback en sterspeler van de New England Patriots kreeg nog één, onmogelijke, kans om een drive op te zetten voor een field goal. Die droom duurde niet lang, want de eerste pass van de drive werd een interception en een touchdown voor de Titans (20-13). De two-point conversion mislukte, maar dat mocht de pret niet drukken. De Patriots konden niks met de kick-off return en werden thuis uitgeschakeld door de als zesde en laatste geplaatste Tennessee Titans.

Zowel voor als na de wedstrijd was de grote vraag of dit de laatste wedstrijd van Tom Brady zou zijn. Dit is nog steeds niet duidelijk, maar de fans in New England houden er serieus rekening mee dat dit misschien wel zijn allerlaatste optreden was. Of dit inderdaad het einde van een tijdperk is zullen we waarschijnlijk pas in het off-season horen.

De Titans spelen volgende week uit tegen de Baltimore Ravens. Voor de andere wedstrijd in de AFC moeten de Houston Texans op bezoek bij de Kansas City Chiefs.

Patriots vs Titans (Bron: YouTube)