Ravage na plofkraak in Uithoorn

Bij een plofkraak op een geldautomaat aan het Zijdelwaardplein in Uithoorn is aanzienlijke schade aan een gebouw ontstaan. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, zich te melden. Beeldmateriaal kan men met de recherche delen via het tipformulier.

Rond 03.50 uur kreeg de politie meldingen binnen, dat er harde knallen klonken bij een geldautomaat. Twee personen in donkere kleding reden daarna weg op een scooter in de richting van De Scheg. Ze droegen vermoedelijk gezichtsbedekking en hadden een grote tas bij zich. Een zoekactie naar de twee leverde niet het gewenste resultaat op.

De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) heeft voor de zekerheid de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse laten komen om een nader onderzoek in te stellen naar eventueel achtergebleven explosieven. Die werden niet aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of er geld is buitgemaakt. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.