Tieners beroven tiener onder bedreiging met hamer

Twee onbekende personen hebben woensdag 11 december in Amsterdam een tiener onder bedreiging van een hamer beroofd van zijn persoonlijke eigendommen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.

Rond 19.00 uur jogde  het 16-jarige slachtoffer over het fietspad van De Wieden in de richting van de IJdoornlaan. Hij steekt het bruggetje over ter hoogte van Lohuis naar de andere kant van De Wieden. Twee onbekende personen op een scooter spraken hem tussen de Bakkerswaal en Dijkwater aan en eisten onder bedreiging van een hamer zijn persoonlijke eigendommen af te geven.

De hamer heeft een opvallende oranje grip. Nadat het slachtoffer zijn spullen af had gegeven vluchtten de twee onbekende personen op een scooter via een bruggetje naar De Wieden en reden  in de richting van de J.H. van Heekweg. Een zoektocht in de omgeving door de politie, kort na de melding, leverde niet het gewenste resultaat op.

De bestuurder van de scooter is licht getint, 15 à 16 jaar oud, lengte 1.65 – 1.70 m, heeft een mager postuur, normale wenkbrauwen, donkere ogen, ovaal gezicht met pigmentvlekjes op de wang,. Hij droeg een Gucci-pet en een  donkere trainingsjas.

De passagier op de scooter was licht getint, 15 à 16 jaar oud, lengte 1.65 – 1.70 m, heeft ook een mager postuur, zwart kort krullend haar en droeg een zwarte capuchon en zwarte broek. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.