Kies mee wat Speelgoed van het Jaar wordt

Wil je meebepalen welk speelgoed tot speelgoed van het jaar wordt gekozen? Dan heb je nog maar even. Tot en met aanstaande zondag kun je stemmen op je favoriete speelgoed en (bord)spellen in verschillende leeftijdscategorieën.

Ieder jaar wordt een vakjury samengesteld die speelgoed beoordeelt in zeven leeftijdscategorieën. Daarbij wordt gekeken naar verschillende criteria; is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van het kind waarvoor het is bedoeld? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers uit verschillende disciplines: journalisten, bloggers, inkopers, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog die elk vanuit de eigen expertise het speelgoed beoordelen.

Nu is het aan het publiek om te bepalen welk speelgoed het verdient om Speelgoed van het Jaar 2019 te worden. Tot en met 3 november 2019 kan iedereen stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl. Iedere honderdste stemmer wint bovendien genomineerd speelgoed. Bij elk artikel is het juryrapport te vinden en een pedagogisch commentaar. Elke uitgebrachte stem is meebepalend voor de einduitslag.

Op woensdag 6 november zullen in Amsterdam de winnaars in de verschillende categorieën worden bekendgemaakt door Chazia Mourali. De uitslag is vanaf 16.30 uur op die dag op www.speelgoedvanhetjaar.nl te vinden.

Speelgoed van het Jaar