J. Verstappen: "Achteraf is het makkelijk praten"

Jos Verstappen blikte gisteravond terug op het grand prixweekend in Mexico. Hij vond dat het achteraf makkelijk oordelen was of de actie van Max bij Valtteri Bottas slim was. Daarnaast blikte vader Verstappen ook terug op de veelbewogen kwalificatie.

"We waren ontzettend tevreden met de rondetijden die hij kon rijden. Dat hadden we vooraf niet verwacht", zo starte Jos zijn analyse bij Peptalk op Ziggo Sport. "Max zei dat hij de gele vlag niet had gezien en alleen de auto van Bottas zag staan. Hij ging niet van zijn gas, maar op zich snap ik dat wel. De coureurs krijgen het normaalgesproken heel snel van het team te horen als er een ongeluk heeft plaatsgevonden en wat je dan wel of niet moet doen. Dat was nu niet, dus het is dan de vraag wat je als coureur doet."

"Je zit daarnaast in je beste rondje van het hele weekend en iedereen wil de pole pakken. Er was nog één bocht te gaan, dus hij heeft het gas erop gehouden. Hij was echter niet de enige en daar baalde Max misschien nog wel het meeste van", aldus Verstappen over de kwalificatie van zijn zoon.

Ook over de start van de Red Bull-coureur was veel te doen. "Max heeft tijdens de afgelopen Grands Prix een paar keer de eerste bocht niet gehaald en dat wil je niet nog een keer meemaken. Ik zeg ook niet dat hij dit keer te voorzichtig was, want hij remde normaal. Hij zat bij het ingaan van de eerste bocht langs Lewis, maar beide auto’s braken erna uit, waardoor ze met elkaar in aanraking kwamen. Dat is echter ook het racen en dat hoort erbij. Ik denk niet dat Max daar wat fout heeft gedaan."

Uiteraard ging het tijdens het interview over de lekke band die Max overhield aan de inhaalactie op Bottas. "Weet je wat het is, achteraf is het makkelijk praten over wat hij wel of niet had moeten doen. De bandenslijtage was gedurende het weekend groot. Tijdens de trainingen op vrijdag vielen de banden na tien rondjes al zowat uit elkaar. Als je vervolgens ziet dat Max met één setje de hele race uitrijdt, is dat iets dat niemand had verwacht."

"Achteraf gezien zou je kunnen zeggen dat Max even had moeten wachten met de actie op Bottas, maar we wisten ook dat je na tien ronden veel problemen met de banden kon krijgen, waardoor je ook niet veel tijd had om iets te doen. Hij heeft er in ieder geval het beste van proberen te maken, maar die lekke band nekte hem", aldus de oud Formule 1-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Bottas maakte in de bocht ervoor een foutje en Max had het momentum. Valtteri zag hem aankomen en zette de deur open, maar stuurde denk ik iets te snel weer naar binnen, waardoor zijn voorvleugel Max zijn achterband raakte. Als dat niet was gebeurd, had Max nog wel een kans op de overwinning gehad", zo besloot Jos zijn uitleg.

J. Verstappen: "Achteraf is het makkelijk praten" (Pro Shots / Action Images)
J. Verstappen: "Achteraf is het makkelijk praten" (Pro Shots / Action Images)