Van der Donk vindt kritiek op leeuwinnen te hard

Oranje-international Daniëlle van de Donk vindt dat de kritiek op het spel van het Nederlands elftal nogal hard is. De middenvelder vertelde de NOS dat ze niet zal klagen als de wereldtitel met lelijk voetbal binnengehaald wordt.

"Als wij het WK winnen met lelijk voetbal, dan hoor je mij niet klagen. Ik vind dat er te veel nadruk op het spel wordt gelegd. Iedereen mag een mening hebben, maar af en toe is het wel wat hard. Dat mag iets minder", zo vertelde Van de Donk in een interview met de NOS.

De Oranjeleeuwin is ook kritisch op haar eigen spel. "Soms is het bij mij alleen maar rennen en vliegen. Dan denk ik: ga eens terug naar je taak. Ik vind het niet erg om veel te doen, maar aan de bal zou ik het wat rustiger willen."

"Het is pas ons tweede WK. We weten dat het allemaal beter moet. Daar zijn we ons van bewust. Stel je voor dat we echt goed gaan voetballen, wat kan er dan gebeuren?", zo vult de Arsenal-speelster aan.

Morgen spelen de Oranjeleeuwinnen tegen Canada voor de groepswinst en Van de Donk verwacht in die wedstrijd dat het spel van Oranje beter tot zijn recht zal komen. "Ik denk dat wij beter uit de verf komen tegen een goed voetballend land. Daarom kijk ik uit naar Canada. Zij beschikken over kwalitatief goede speelsters. Maar wij willen in de flow blijven en dus winnen."

Van der Donk vindt kritiek op leeuwinnen te hard (Pro Shots / Remko Kool)
Van der Donk vindt kritiek op leeuwinnen te hard (Pro Shots / Remko Kool)