Nederlandse voetbalsters beginnen met winst op WK voetbal na laat doelpunt Roord

De Oranjevrouwen zijn goed begonnen aan het WK voetbal. Tegen Nieuw-Zeeland leek het lang erop dat het een doelpuntloos gelijkspel werd, maar in blessuretijd maakte invalster Jill Roord de belangrijke 1-0.

Na een rommelige beginfase, waarin Nieuw-Zeeland met een bal op de lat de grootste kans kreeg, nam Oranje langzaam de controle over. Nederland creëerde via Dominique Bloodworth en Lieke Martens wel kansen, maar die waren niet besteed aan de Nederlandse voetbalsters.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef hetzelfde. De Nederlandse ploeg bleef de sterkere ploeg, maar via counters van Nieuw-Zeeland kregen de Kiwi's nog enkele kansen. De grootste kans was voor Sarah Gregorius, maar die was niet aan haar besteed. Nederland kreeg ook nog een aantal kansen via Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk, maar net zoals Nieuw-Zeeland maakte ook de Nederlandse ploeg het niet af. Het openingsduel voor Nederland op het WK voetbal leek te eindigen op een doelpuntloos gelijkspel.

Toch ging de winst naar Nederland dankzij de drie invalsters. Merel van Dongen gaf de voorzet op Lineth Beerensteyn, die de bal bezorgde bij Roord en die kopte van vlakbij binnen.

De volgende wedstrijd van Oranje is aanstaande zaterdag. In Valenciennes is Kameroen de tegenstander.