Nederlandse dubbelaars beginnen sterk op Roland Garros

Op de eerste dag van het mannendubbelspel op Roland Garros hebben de Nederlanders het uitstekend gedaan. Er kwamen er in totaal vier in actie, elk met een niet-Nederlandse partner, en allemaal wonnen ze hun eersterondepartij.

Jean-Julien Rojer is samen met de Roemeen Horia Tecau als tiende geplaatst. Het duo opende tegen Cristian Garin uit Chili en de Argentijn Juan Ignacio Londero, waarbij de Zuid-Amerikanen er in twee sets af werden getikt: 6-3, 7-6 (4).

Robin Haase en zijn Deense partner Frederik Nielsen vormen de nummers veertien op de plaatsingslijst en begonnen tegen een Midden-Amerikaans duo. Marcelo Arevalo uit El Salvador en Miguel Angel Reyes-Varela uit Mexico boden goed partij, maar het Nederlands-Deense duo bleek te sterk: 3-6, 7-6 (4), 6-4.

Nielsen speelde dit jaar twee ATP-finales en deed dat met Matwé Middelkoop en Tim Pütz. Die twee vormen in Parijs een Nederlands-Duits duo en met 6-3, 6-3 speelden ze de Tsjech Roman Jebavy en zijn Argentijnse kompaan Andres Molteni uit het toernooi.

Middelkoop's oude dubbelpartner Wesley Koolhof speelt wederom met zijn nieuwe vaste partner Marcus Daniell en met de Nieuw-Zeelander klopte hij het Sloveens-Poolse duo Aljaz Bedene/Hubert Hurkacz met 6-3, 6-2.

Koolhof en Daniell staan nu tegenover de als eerste geplaatste Lukasz Kubot en Marcelo Melo, als ze die verslaan - en Middelkoop en Pütz kloppen de Fransen Jeremy Chardy/Fabrice Martin - staan Koolhof en Middelkoop tegenover elkaar.

De eerste stunt was overigens ook al een feit. Jamie Murray en Bruno Soares waren als tweede geplaatst, maar het Brits-Braziliaanse duo sneuvelde tegen de Italianen Matteo Berrettini en Lorenzo Sonego: 6-4, 5-7, 6-7 (4).