Schaatssters Leerdam en De Jong naar Reggeborgh

Jutta Leerdam en Michelle de Jong schaatsen komend seizoen voor Schaatsteam Reggeborgh. Voor coach Gerard van Velde is dit de eerste keer dat hij vrouwen onder zijn hoede neemt.

Leerdam maakt de overstap van Team IKO naar Schaatsteam Reggeborgh. De 20-jarige schaatsster won afgelopen seizoen het NK sprint en maakte haar debuut op het EK en WK.

“Ik heb het afgelopen seizoen veel geleerd en ben Team IKO daar dankbaar voor”, vertelt Leerdam. ”Bij Team Reggeborgh krijg ik de kans om me weer op andere gebieden te ontwikkelen en zo het beste uit mezelf te halen. Ik hoop daarmee nog efficiënter te worden op het ijs.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Really happy to announce I will be skating for team Reggeborgh this season!

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op24 Apr 2019 om 9:20 (PDT)

Ook de één jaar jongere De Jong heeft een contract van ondertekend bij Reggeborgh. De Friezin komt over van de regionale ploeg RTC Noord/Fryslân. Op het WK voor junioren werd ze wereldkampioen op de 1000 meter en teamsprint.

“Na zes jaar bij gewest Friesland krijg ik nu een mooie kans om in mijn eerste jaar als senior de stap te maken, ik kijk er erg naar uit om te kijken hoever ik kan komen”, aldus De Jong.

Van Velde is blij met de komst van beide talentvolle schaatssters: “Ik zie er een uitdaging in om ook met dames op het hoogste niveau mee te doen.”