Oranje begint met winst aan kwalificatie voor EK voetbal van 2020

Donderdagavond heeft het Nederlands elftal met 4-0 gewonnen van Wit-Rusland. De andere wedstrijd in groep C tussen Noord-Ierland en Estland eindigde in 2-0. Zondag speelt Nederland in de Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam al in de eerste minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Memphis Depay. Twintig minuten later verdubbelde Georginio Wijnaldum de score. Na rust maakte Depay via een strafschop 3-0.

In de 68e minuut werd Denzel Dumfries vervangen door Kenny Tete. De invalbeurt van Tete was echter maar van korte duur. Binnen de minuut moest hij al van het veld vanwege een hamstringblessure. Nederland stond daarom de laatste twintig minuten maar met tien man op het veld. In de slotfase bepaalde Virgil van Dijk de eindstand op 4-0.