Man weigert speekseltest en is rijbewijs kwijt

Wat doe je als je bekendstaat bij de politie als drugsgebruiker en je aangehouden wordt en er komt een henneplucht uit je auto? Precies: je weigert een speekseltest, gaat er vandoor en gooit onderweg nog even wat drugs weg. 

Een 21-jarige Vlissinger flikte het gisterenavond rond 23:15 uur op de Hercules Segherslaan in Vlissingen. De agenten hadden hem aan de kant gezet omdat ze wisten dat hij in het verleden onder invloed van drugs had gereden. Toen ze de henneplucht roken, besloten ze om een speekseltest af te nemen. 

De knul wachtte niet tot de agenten de test uit hun dienstwagen hadden gehaald, maar zette het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij op de Jacob Marislaan worden aangehouden. Wat hij onderweg had weggegooid bleek een kleine verpakking te zijn met daarin vermoedelijk drugs. Ook had hij nog hasj op zak. 

Op het politiebureau weigerde de knul mee te werken aan een bloedproef. De politie besloot daarom zijn rijbewijs in te vorderen. Uiteindelijk werd hij rond 02:20 uur op straat geschopt, verschillende proces-verbalen rijker.