Vitesse meldt vertrek algemeen directeur en presenteert opvolger

Joost de Wit is per direct vertrokken als algemeen directeur van Vitesse, zo meldt de club uit Arnhem donderdag op de clubwebsite. De Wit verlaat de club na ruim vijf jaar 'in goed overleg met de Raad van Commissarissen'. Pascal van Wijk volgt hem op als directeur. In de periode dat De Wit aan het roer stond bij Vitesse moest hij zware bezuinigingen doorvoeren nadat er onder clubeigenaar Merab Jordania forse verliezen waren gemaakt. Desondanks werd in deze periode plaatsing voor Europees voetbal afgedwongen en in 2017 de KNVB Beker gewonnen.

"Ik heb de afgelopen vijf jaar een fantastische tijd bij Vitesse gehad", reageert De Wit op zijn vertrek. "Ik ben er trots op dat ik mijn steentje aan de positieve ontwikkelingen heb mogen bijdragen. Het was een mooie periode maar de laatste tijd merkte ik meer en meer dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben. Op zo'n moment is het beter voor iedereen dat je stopt."

De 48-jarige Van Wijk is geen onbekende bij Vitesse. Hij werkt al ruim vijftien jaar bij de club. Hij was actief in verschillende managementfuncties, waaronder manager Financiën en Bedrijfsvoering. "Ik ben bijzonder trots op deze benoeming. Ik zie de nieuwe functie als een hele mooie uitdaging en stap er met enorm veel energie in", aldus de opvolger van De Wit.