President Wit-Rusland wil biatleten terug: "Desnoods kopen we raketwerpers"

Het gaat niet geweldig met het Wit-Russische biatlon. In voorgaande jaren stond Nadezhda Skardino steevast in de top-20 van de World Cup, terwijl Darya Domracheva jarenlang een van de besten ter wereld was, met tig overwinningen en eindwinst in de World Cup als resultaat.

Vorig jaar pakten de dames nog zeer verrassend olympisch goud op de estafette, maar sindsdien gaat het minder: Skardino en Domracheva zijn gestopt. De jonge Iryna Kryuko heeft de stap naar de mondiale top-15 gezet, in de breedte is het niks meer.

De Wit-Russische president Alexander Lukashenko is daar niet blij mee. Tijdens een sportfestival in hoofdstad Minsk liet hij weten dat Skardino en Domracheva terug moeten keren en daar heeft hij flink geld voor over.

"We kopen duizend paar ski's voor ze en kiezen alleen de besten uit. Ook voor de wapens zullen we zorgen, de besten die er te krijgen zijn. Desnoods geven we ze machinegeweren en raketwerpers, als het land maar niet voor lul gezet wordt, zoals nu gebeurt", aldus Lukashenko, die het naar verluidt wel met een glimlach zei.

Raketwerperbiatlon (Bron: YouTube)