Rutte bezoekt 'witte wijn sippende Amsterdamse elite'

Minister-president Mark Rutte brengt na zijn uitspraken over de 'witte wijn sippende Amsterdamse elite' een bezoek in het hol van de leeuw. Op woensdag 6 februari bezoekt hij diverse grote Amsterdamse bedrijven en sociale projecten.

De dag staat in het teken van technologie, innovatie en sociaal ondernemerschap, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Rutte bezoekt onder meer het hoofdkantoor van boekingswebsite Booking.com en RELX, het informatiebedrijf voor wetenschap waar Elsevier onder valt. Daarna bezoekt hij samen met burgemeester Halsema verschillende bedrijven in Zuidoost.

Zo wordt er een bezoek gebracht aan het Amsterdam Skill Centre van het Amsterdam UMC, waar artsen vanuit de hele wereld naartoe komen om hun vaardigheden te verbeteren met behulp van virtual reality. Daaropvolgend bezoeken Halsema en Rutte een aantal jonge ondernemers in de Bijlmer.

De aankondinging voor het bezoek aan de hoofdstad komt twee weken nadat er nogal wat commotie ontstond over uitspraken die Rutte in programma Buitenhof deed over inwoners van Amsterdam. Zo zei hij 'giftig' te worden van de 'witte wijn sippende Amsterdamse elite' die alsmaar kritiek heeft op de Amerikaanse president Donald Trump.