FOK! Wat een weer: SNEEUW, maar zoveel stelt het niet voor

Goeiedag sneeuwpopjes van me.  

De kreet ' Elfstedentocht' galmde alweer door internetland na twee nachten met pittige vorst. En nu maken we ons alweer druk over de sneeuw die morgen gaat vallen. Nou, het zal ook nu wel mee gaan vallen. Volstrekt kansloos van de NS om de dienstregeling alweer aan te passen in de drukste tijd van het jaar. In Oostenrijk en Zwitserland sneeuwt het ook wel eens, maar dan iets harder en vaker en daar rijden zelfs de bergtreinen vaak nog door. 

De afgelopen nacht koelde het al veel minder af dan de nachten daarvoor. Het vroor aan zee een graad of 2, terwijl het in het zuidoosten nog tot matige vorst kwam. In de loop van de nacht nam dan de bewolking langzaam toe en ook de wind wakkerde wat aan.

Vandaag dan die sneeuw. In de ochtend begint dat in het zuidwesten en trekt dan langzaam over de rest van het land. In het oosten gaat het pas in de middag sneeuwen. Over het algemeen verwacht ik 1 tot 3 cm in het westen tot 3 tot 5 cm in het oosten, en dat komt omdat het front zich daar stuk loopt op het hogedrukgebied boven het midden van Europa.

In het westen gaat het zeker dooien, behalve als het even wat harder sneeuwt, maar na passage van het front komt er zachtere lucht binnen. Uiteindelijk kan het daar zo'n 3 graden worden. In de rest van het land blijft het bij 0 tot 1 graad. Kortom, we gaan allemaal wel wat sneeuw zien, maar als men zich in het verkeer een beetje aanpast, verwacht ik geen chaos op de weg. Ja, wel drukkere treinen.  

Ik hou jullie vandaag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Fijne dag! 

P.S: Foto's zijn van harte welkom als jullie in de sneeuw gaan spelen, of gewoon wandelen natuurlijk.  

Weinig wolken, maar interpretatie spotte ze toch
Weinig wolken, maar Interpretatie spotte ze toch

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!