MMA-ster McGregor aangehouden, verdacht van verkrachting

Ierse media melden dat MMA-superster Conor McGregor zich gemeld heeft bij de politie in de Ierse stad Dublin vanwege beschuldigingen van mishandeling en verkrachting. Donderdag werd de steenrijke kooivechter 24 uur vastgehouden, ondervraagd en werd DNA afgenomen.

De vrouw werd volgens de berichten in de nacht van 9 december verkracht en mishandeld tijdens een uit de hand gelopen feest in een hotel in de Ierse stad. Een vriendin van de vrouw ging de volgende dag naar de politie en deed aangifte. De politie sprak daarna met het slachtoffer, onderzocht haar bebloede kleding en bracht haar naar Rotunda Hospital’s Sexual Assault Treatment Unit waar ze lichamelijk werd onderzocht.

Op het moment dat McGregor te horen kreeg dat hij beschuldigd werd, nam zijn advocaat direct contact op met de politie in Dublin om met het onderzoek mee te werken, maar er werd hen verteld dat de vrouw eerst een verklaring moest afleggen. Dat is inmiddels gebeurd en McGregor werd vervolgens aangehouden.

De Ierse kooivechter is één van 's werelds populairste vechtsporters en heeft vele miljoenen verdiend met vechten. Na een boksgevecht tegen Floyd Mayweather Jr. mocht The Notorious naar verluidt honderd miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven en inmiddels is hij de naamgever van een whiskymerk waar hij ook miljoenen mee verdient.

In de octagon is hij wat minder succesvol. Zijn laatste gevecht om de UFC-titel in het lichtgewicht ging verloren tegen de ongeslagen Dagestani Khabib Nurmagomedov.