Overval op 82-jarige die in meterkast werd gestopt in Opsporing Verzocht

Afgelopen dinsdag 15 januari is er in Opsporing Verzocht onder andere aandacht besteed aan de woningoverval in De Krim. Hierbij werd een 82-jarige vrouw overvallen in haar woning en vervolgens opgesloten in haar meterkast. Pas na 15 uur werd zij door vriendinnen bevrijd.

Bij de overval werd onder andere een zitmaaimachine meegenomen. Een identiek exemplaar werd uitgebreid in de studio getoond. Een woordvoerder van de politie: "We zijn erg blij dat er zoveel mensen met ons meedenken en meezoeken. We ontvingen veel tips over een soortgelijke maaimachine die op marktplaats te koop aangeboden zou worden. We hebben dit zorgvuldig onderzocht en het gaat hier NIET om de gestolen zitmaaier. De maaier op marktplaats heeft hetzelfde serienummer, dit is echter geen uniek nummer."

Hij vervolgt: "We hebben veel tips en telefoontjes van mensen gekregen die met ons meedenken, heel erg bedankt daarvoor. Veel mensen laten weten hoe afschuwelijk ze het voor haar vinden en leven met mevrouw mee. Ze wensen mevrouw dan ook veel beterschap. Het is onvoorstelbaar wat er is gebeurd en we hopen de daders gauw te kunnen pakken."

Hij roept getuigen op om zich te melden:"We hopen dat mensen met ons mee blijven zoeken zodat we deze daders van deze laffe overval kunnen oppakken. Weet u meer over de gestolen spullen of de zitmaaier, of heeft u meer informatie over deze overval? Laat het ons weten. U kunt bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000."

Kijk hieronder de uitzending van Opsporing Verzocht terug.