Hennepplantages ontdekt in Amsterdam

De politie heeft de afgelopen twee dagen in het Westelijk Havengebied in Amsterdam drie hennepplantages ontdekt. De politie hield op de Elementenstraat en de Nieuw-Zeelandweg twee verdachten aan en nam de planten en apparatuur in beslag.

In een pand aan de Elementenstraat trof de politie gisteren ongeveer 500 plantjes aan.Terwijl ze bezig waren met het onderzoek meldde zich een man die aangaf de huurder van het pand te zijn. Deze 31-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs.

Vandaag stelde de politie een onderzoek in een bedrijfspand aan de Nieuw-Zeelandweg nadat personen dit weekend 's nachts op het dak van het pand waren gesignaleerd. Dat vond de politie ondanks deze periode vreemd. Onderzoek wees uit dat in dit pand eveneens een hennepkwekerij was gevestigd. Een 37-jarige man uit Amsterdam die poolshoogte kwam nemen wat de politie aan het doen was in zijn pand, is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. In dezelfde straat trof de politie nog een hennepkwekerij aan, waarbij niemand is aangetroffen.

Hennepplantage in Amsterdam
Hennepplantage in Amsterdam

Illegaal aftappen van stroom
In alle panden is vastgesteld dat er sprake was van illegaal aftappen van stroom. Hiervan maakt de politie ook proces-verbaal op. Een illegale hennepkwekerij geeft risico’s op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Hennepplantage in Amsterdam
Hennepplantage in Amsterdam