Snowboarder Koek is been kwijt

Paralympisch snowboarder Merijn Koek is zijn been kwijt. Dat is niet het gevolg van een ongeval of iets dergelijks, maar van ordinaire diefstal: Koek's kunstbeen is in Utrecht uit zijn auto gejat.

"Er zijn wel meer dingen gestolen, waaronder een snowboard, maar die mogen ze houden... als ik mijn prothese maar terug kan krijgen, die is zo belangrijk", aldus Koek. "Voor het dagelijks leven heb ik wel een andere, maar dit is de enige waar ik mee kan sporten."

De weinig snuggere dieven hebben vrij weinig aan de prothese, hoewel ze hem wel zouden kunnen verkopen. Er is namelijk één persoon die iets aan deze specifieke, op maat gemaakte prothese heeft: Merijn Koek. "Verder heeft niemand in de wereld er iets aan. Ik had hem ook pas een maand, dat is extra balen."

"Trainen kan nu niet, en lesgeven aan kinderen met een lichamelijke beperking is ook lastiger, want ik kan niet mee de piste op. Een nieuwe prothese kost me 6000 euro en duurt maanden", zegt Koek, die voor iedereen nog een oproep heeft: "Hopelijk kijkt iedereen of er iets langs de weg ligt."