NHL: Avond vol goals, Sprong-loze Penguins verpletteren Flames

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL was het donderdagavond een waar doelpuntenfestijn. Er stonden tien wedstrijden op het programma en bij elkaar waren die goed voor maar liefst 65 goals. Onbelangrijk, doch opvallend feitje: vier wedstrijden eindigden allemaal in 4-1.

Vooral de Pittsburgh Penguins waren stevig op dreef. De Nederlander Daniël Sprong kon de afgelopen weken niet overtuigen en is inmiddels buiten de selectie gelaten, waardoor het er voor zijn NHL-toekomst langzamerhand niet al te best uit begint te zien.

De Calgary Flames werden door de Penguins vakkundig uit elkaar getrokken in de Scotiabank Saddledome. Tegen de tijd dat James Neal de Flames op het scorebord zette viel er vrij weinig meer te redden: het stond al 0-8 voor de Penguins, waar Phil Kessel zijn 700e wedstrijd vierde met twee goals in de uiteindelijk met 1-9 gewonnen wedstrijd.

Ook de St Louis Blues en Columbus Blue Jackets krikten het gemiddelde lekker op. De Blue Jackets wonnen met 4-7, waarbij Artemi Panarin goed was voor drie assists. Boone Jenner en Anthony Duclair tekenden beiden voor twee treffers.

Uitslagen NHL donderdag
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 3-0
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4-3
New Jersey Devils - Nashville Predators 3-4 OT
Minnesota Wild - Los Angeles Kings 4-1
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 4-7
Chicago Blackhawks - New York Rangers 4-1
Dallas Stars - Anaheim Ducks 5-2
Calgary Flames - Pittsburgh Penguins 1-9
Edmonton Oilers - Washington Capitals 4-1
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 4-1

De Penguins kwamen met het betere sloopwerk naar Canada (Bron: YouTube)