Rotterdam ziet niets in stadioneis van Feyenoord

De gemeente Rotterdam is niet van plan mee te werken aan een eis van Feyenoord om jaarlijks 25 miljoen euro te krijgen als het nieuwe stadion er is.

Jan de Jong, algemeen directeur van Feyenoord, stelt dat de eis om jaarlijks dat bedrag van de gemeente te ontvangen maanden geleden al op tafel is gelegd. Adriaan Visser, wethouder van financiën in Rotterdam, ontkent dat. "Maar wij kunnen als stad niet tekenen voor een jaarlijkse garantie van 25 miljoen voor Feyenoord. Stel dat de opbrengsten achterblijven, dan zou het volgens de normen van het Europees Parlement in Brussel toch klassieke staatssteun zijn?"

"Ik ben er bovendien van overtuigd dat de Rotterdammers in opstand komen als we die eis van Feyenoord inwilligen", reageert Visser in de Volkskrant. "Je zult fan zijn van Excelsior of Sparta en belasting betalen in de wetenschap dat een deel van het geld bestemd is voor de nieuwe spits van Feyenoord. Eigenlijk zegt Feyenoord nu: de Rotterdammers moeten meebetalen aan de salarissen van onze spelers. Dat argument zou ik als directeur van Feyenoord niet gebruiken."

Volgens Visser ligt de bal wat betreft het stadiondossier nu bij de Rotterdamse club. "Als die bal wordt teruggeschopt op onze helft hebben we een probleem. Er moet snel een detailontwerp komen van het stadion om 2023 te halen." Een 'plan B' voor een nieuw stadion is er niet. "Ja, de huidige Kuip. Als Feyenoord die wil renoveren? Be my guest, de banken en de gemeente zullen er geen cent insteken."