Vente: "Ik hoop iets meer speeltijd bij Feyenoord te krijgen"

Dylan Vente was dinsdagavond de grote uitblinker bij Oranje Onder-20 dat met 4-1 te sterk was voor de leeftijdsgenoten van Polen.

De spits van Feyenoord gaf drie assists, maar het hoogtepunt was zijn omhaal in de 4-1 zege. "De bal kwam goed voor en nadat ik hem op m’n borst had aangenomen, kon ik eigenlijk niet anders dan een omhaal proberen. Ik raakte de bal echt perfect en wist eigenlijk direct dat het een goal zou worden. Een heerlijk gevoel", vertelt Vente op de website van zijn management Team Wasserman.

"In de eerste helft speelden we echt heerlijk voetbal, met veel beweging om mij heen met spelers als Dani de Wit, Noa Lang en Tahith Chong. Zij zijn constant in beweging en dat spelletje ligt mij wel als spits", vervolgt de negentienjarige aanvaller.

"Lekker voor mij om weer eens negentig minuten te voetballen. Dat is voor elke speler belangrijk. (...) Vorige maand scoorde ik op het veld van Quick Boys ook al in de 3-1 overwinning op Engeland, ook een sterke tegenstander. Ik hoop nu dat ik de komende tijd ook bij Feyenoord iets meer speeltijd zal krijgen, want alleen dan kan ik echt beter worden."