Feyenoord wacht nog op miljoen voor De Vrij

Feyenoord heeft door een truc van internetoplichters nog steeds niet de hele transfersom ontvangen voor Stefan de Vrij, die in 2014 naar Lazio ging.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag. Feyenoord verkocht De Vrij na het WK in Brazilië voor ongeveer zeven miljoen euro aan Lazio. De Italianen betaalden dat bedrag in termijnen en bij de laatste betaling is iets fout gegaan. Lazio trapte in een phishing mail van oplichters, waardoor de laatste ruime twee miljoen euro naar een verkeerde rekening werd overgemaakt.

Aangezien men in Rome dacht dat de mail uit Rotterdam kwam, weigerde Lazio het bedrag nogmaals over te maken naar het goede rekeningnummer. Feyenoord stapte daarom naar sporttribunaal CAS. Lazio moet alsnog een miljoen euro betalen aan Feyenoord, maar de rest van het verschuldigde bedrag lijkt de Eredivisionist te kunnen vergeten.

Woordvoerder Raymond Salomon meldt echter dat de club het daar niet bij laat zitten. "Inmiddels heeft Feyenoord via een uitspraak van de Court of Arbitration for Sport meer dan de helft van het openstaande bedrag alsnog ontvangen. Feyenoord is bezig met verdere maatregelen en verhaalsacties om ook het restant te innen. In het belang van het laatste doet Feyenoord hierover verder geen mededelingen."