Bertens naar kwartfinales WTA-toernooi Seoul na overwinning op Jakupovic

Kiki Bertens heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi van Seoul. De 26-jarige tennisster won in twee sets van de Sloveense Dalila Jakupovic: 6-4, 7-5.

Vanwege het slechte weer in Zuid-Korea begon de wedstrijd later. Ook tijdens de partij moest er gestopt worden door de regen. Bertens kwam in de eerste set steeds op voorsprong, maar gaf deze net zo snel weer weg. Bij een 5-4 stand in de eerste set mocht de Nederlandse voor de set serveren. Bertens keek in haar servicegame tegen een achterstand aan van 0-40, maar wist de set toch binnen te halen.

In de tweede set liep Bertens, nummer twaalf van de wereld, uit naar een 4-1 voorsprong. Bij een stand van 5-4 mocht ze serveren voor de wedstrijd, maar wist twee wedstrijdpunten niet te benutten. Jakupovic wist terug te komen in de set. In de game daarna brak Bertens de service van de Sloveense en ditmaal wist ze het wel uit te serveren.

In de kwartfinales speelt de 26-jarige Wateringse tegen Evgeniya Rodina. De Russische was in haar partij in drie sets te sterk voor de Belgische Kirsten Flipkens: 6-4, 4-6, 7-5.