FC Utrecht gaat 'praatje maken' met Bosz

Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht, maakt er geen geheim van dat hij graag Peter Bosz naar de Galgenwaard zou willen halen.

FC Utrecht presenteerde maandag Dick Advocaat als nieuwe hoofdtrainer, maar hij is in principe alleen als tussenpaus gehaald. Voor de lange termijn zoekt de club uit de Domstad verder. "In de winterperiode, toen er al wat rumoer was, hebben we al gekeken wie er eventueel een geschikte kandidaat zou zijn", vertelt Van Seumeren aan de NOS.

Mitchell van der Gaag is één van de kanshebbers. "Hij heeft het nu wel weer moeilijk bij NAC Breda natuurlijk, maar dat is wel een trainer waar wij gecharmeerd van zijn", aldus Van Seumeren, die ook de clubloze Peter Bosz in gedachten houdt. "Als ik een trainer zou kunnen krijgen als Bosz zou ik zeker niet aarzelen om dat te doen."

"Ik heb nog geen contact met hem gehad, maar ik denk wel dat ik een praatje met hem ga maken. Ik weet niet hoe hij daartegenover zou staan, ik denk dat hij FC Utrecht te klein vindt. Maar we zijn ook niet minder dan Vitesse, daar is hij toch ook trainer geweest."

Tot het einde van dit seizoen staat Advocaat dus aan het roer. Van Seumeren is niet bang dat de ervaren coach, die volgende week 71 jaar wordt, te oud is. "Wat is oud? Dick is inderdaad zeventig, maar ik denk toch dat hij op dit moment voor ons de juiste trainer is. Daarom is hij ook de interim-trainer en wij gaan gedurende het seizoen kijken of we nu weer een hele goede trainer kunnen krijgen."