Eerste Nederlandse 'NASCAR-zege' ooit

Coureur Loris Hezemans heeft een klein stukje autosportgeschiedenis geschreven. De 21-jarige telg uit de Nederlandse racefamilie heeft dit weekeinde op de Hockenheimring een race gewonnen in de NASCAR Whelen Euro Series.

De Whelen Euro Series is de Europese versie van de NASCAR, waar men volledig onder licentie van de grote Amerikaanse organisatie rijdt. Nooit eerder won een Nederlandse coureur een race in een klasse uit de uitgebreide NASCAR-organisatie, tot Hezemans dat zaterdag voor elkaar kreeg.

Zondag eindigde Hezemans in de tweede race als tweede, achter de regerend kampioen Alon Day uit Israël. Door zijn sterke prestaties heeft Hezemans nog kans om de titel te winnen met nog één raceweekeinde te gaan: 20 en 21 oktober in het Belgische Heusden-Zolder.

Voor de Nederlandse liefhebbers is het dan wel weer jammer dat uitgerekend dit jaar de Raceway Venray in Limburg niet aangedaan wordt door de Whelen Euro Series, waar één oval op de kalender staat: de piepkleine Tours Speedway in Frankrijk.