'Dubbelganger' Jos B. uit de mode

Model Frank is boos op kledingzaak Jac Hensen. Laatstgenoemde heeft na klachten namelijk besloten diens hoofd niet meer te gebruiken voor een advertentiecampagne. Het hoofd zou namelijk teveel lijken op dat van Jos B., die wordt verdacht van de moord op Nicky Verstappen, meldt de Telegraaf.

Het kledingmerk besloot dat Frank uit de mode was toen er klachten binnenkwamen over de vermeende gelijkenis. Hij is "zeer onaangenaam verrast" door de gang van zaken, ook omdat hij verwachtte dat zijn opdrachtgever hem onmiddelijk zou steunen.

"Jac Hensen is nota bene zelf ook gaan twitteren met mijn foto en die van Brech", vervolgt Frank. Helemaal juist is dat niet, want @Jachensen reageerde op Twitter op een verzoek van ene @bertgreup, die vond dat het maar eens tijd is voor een ander model. "Dit werkt averrechts!", aldus Greup.

Om de aandacht niet meer op de moordverdachte te vestigen in hun reclames, antwoordde de kledingzaak dan ook dat er is besloten "om deze specifieke foto waar nog mogelijk, niet meer te gebruiken in nieuwe reclame-uitingen".

Frank is van plan een advocaat in de arm te nemen. Hij overweegt procedures tegen media die zijn foto hebben gepubliceerd, en tegen zijn opdrachtgever "die mijn goede naam als model heeft beschadigd".

Het model voelt zich vogelvrij verklaard. "Hoeveel mensen lijken er niet op Brech?", verzucht hij. Als een bruine snor plus grijze baard al zowat voldoende zijn, zullen dat er vermoedelijk best veel zijn. Arme Frank. Wat een klerewinkel.

'Dubbelganger' Jos B uit de mode
Beeld uit inmiddels verwijderde @bertgreup-tweet, waarop we behalve Jos voor de zekerheid ook Frank maar onherkenbaar hebben gemaakt