Van Geel: "Feyenoord zit in andere prijscategorie"

Feyenoord verkoopt spelers voor lagere transfersommen dan Ajax en PSV en dat zit technisch directeur Martin van Geel niet lekker.

Van Geel erkent in gesprek met Voetbal International dat er in Rotterdam met enige jaloezie naar de concurrentie wordt gekeken. "Het Champions League-geld is ingezet voor de accommodaties 1908 en Varkenoord waarmee Feyenoord decennia vooruit kan. We hebben een eerste aflossing gedaan op de aandelen van de Vrienden van Feyenoord. Dus we kunnen ons niet in de transfers begeven, tenzij we iets verkopen."

"Ajax en PSV halen spelers tussen tien en vijftien miljoen. Wij voor minder dan de helft. Helaas verkoopt Feyenoord ook voor minder. Dat irriteert me", gaat Van Geel verder. "Het geeft aan dat Feyenoord in een andere prijscategorie zit. Bij mij beginnen ze altijd veel lager te bieden dan daar. Veel heeft te maken met de internationale status van een club en niet zozeer met de onderhandelingscapaciteiten van de technisch directeur."

"Bij Ajax verkocht ik Wesley Sneijder voor 27 miljoen. Had Sneijder bij Feyenoord gezeten, dan had hij misschien de helft opgeleverd", noemt hij als voorbeeld. Vorig jaar leverde de verkoop van Rick Karsdorp aan AS Roma een recordbedrag van zeventien miljoen euro op, terwijl Jordy Clasie en Terence Kongolo voor vijftien miljoen vertrokken. "De bedragen liggen lager dan bij onze concurrenten. Daar baal ik van. Ik heb er moeite mee, omdat het op basis van het potentieel geen terechte afspiegeling is."