Valverde wint Route d'Occitanie, slotrit voor Roux

De slotrit in de Route d'Occitanie is gewonnen door Anthony Roux. Lange tijd leek het erop dat de ritwinst ging tussen Alejandro Valverde en Luis Léon Sánchez, maar de twee Murcianen werden vlak voor de finish voorbij gereden door de renner van Groupama - FDJ. Valverde werd nog wel tweede in de etappe en pakte ook de eindwinst in de Franse rittenkoers.

Halverwege de etappe lag er nog klim van de eerste categorie op het parcours, de Pic de Nore. Op die klim besloot team Sky het tempo omhoog te gooien voor hun kopman Kenny Elissonde. Er bleef nog maar een kleine groep over. Op de top viel het mede door de hard wind stil en uiteindelijk profiteerde daar Valverde en Sanchez van. De twee uit Murcia reden een voorsprong van twee minuten bij elkaar.

Op vijftien kilometer had het tweetal nog steeds anderhalve minuut voorsprong op de achtervolgers, maar in de kilometers die volgde leverde het tweetal snel terrein in op het kleine peloton, dat werd geleid door de Franse ploegen.

De twee gaven in de slotkilometers nog alles, maar dat toch nog niet voldoende om de ritzege te pakken. In de laatste renners ging Roux nog net over Valverde heen. De 38-jarige Spanjaard pakte wel de eindzege in de Franse rittenkoers.