FOK! Wat een weer: erg warm, zuiden een bui

Goeiemoggel! 

Over het weer van gisteren hoef ik denk ik niets te zeggen, dat lijkt me vrij duidelijk. Ik dacht in eerste instantie om vandaag maar een vrije dag van het weerbericht te nemen. Ik ben echter van gedachten veranderd, want er gaat weer het één en ander gebeuren.

Vanochtend heeft het zuiden nog steeds te maken met enkele buien of restanten daarvan. In de rest van het land is het gewoon zonnig. In de loop van de dag begint de lucht onstabieler te worden. Er gaan stapelwolken ontstaan en in het zuiden van het land worden die groot genoeg om tot onweersbuien uit te groeien. Dit kunnen opnieuw fikse buien zijn met kans op hagel en heel veel regen. De vraag is vooral tot hoe ver noordelijk de buien komen. Er zijn modellen die het in de avond ook in het midden laten onweren. Voorlopig hou ik het overdag tot de grote rivieren, en 's avonds mogelijk iets noordelijker. In het noorden blijft het wel droog en helder. 

Warm wordt het wel, namelijk 23 tot 28 graden. Er staat een zwakke wind uit het oosten en mogelijk lokt die de zeewind uit, waardoor het aan de kust een paar graden afkoelt.

Hoe we verder gaan? Vanavond ben ik er weer!  

Fijne dag.

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

DJMOAms (Foto: DJMO)
Collega DJMO was vandaag in Amsterdam bij een heldere hemel. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!