NHL: Jets met overmacht door in play-offs, Avalanche blijft in leven

De ijshockeyers van de Winnipeg Jets hebben zich op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs in de NHL. In het eigen Bell MTS Place waren de Jets met 5-0 veel te sterk voor de Minnesota Wild, wat de vierde en dus beslissende zege in de serie opleverde.

De Jets begonnen furieus en Jacob Trouba had de puck na krap een halve minuut al in het doel van Wild-goalie Devan Dubnyk liggen. Bryan Little verdubbelde de score vijf minuten later en binnen nog eens zes minuten waren ook Brandon Tanev en Joel Armia trefzeker voor de Jets.

In de tweede en derde periode waren de Jets wat minder aanvalslustig, maar gezien de weinige echte kansen van Minnesota was dat ook niet nodig. Mark Scheifele boorde alle hoop van de bezoekers vroeg in de derde periode vakkundig de grond in: 5-0.

De Nashville Predators stonden op 3-1 en konden het thuis tegen de Colorado Avalanche dus ook beslissen. De relatief onervaren goalie Andrew Hammond hield de Avalanche echter heel lang op de been: pas na meer dan dertig pogingen brak Nick Bonino halverwege de derde periode de ban.

Toch gaven de Avs niet op en een heerlijke voorbereidende actie van Nathan MacKinnon stelde Gabriel Landeskog in staat de gelijkmaker te scoren. Anderhalve minuut voor tijd zette Sven Andrighetto de voor de Avalanche winnende 1-2 op de borden, waardoor het 3-2 staat in de serie.

Dat is ook de score in de serie tussen de Pittsburgh Penguins en Philadelphia Flyers. De Penguins konden het in de PPG Paints Arena afmaken, maar Claude Giroux bracht de Flyers op voorsprong. Toch sloegen de Penguins terug: Bryan Rust en Jake Guentzel draaiden het zelfs om naar 2-1.

Valtteri Filppula bracht de Flyers laat in de tweede periode langszij, waarna het in de laatste 1:15 minuten van de wedstrijd fout ging voor de Penguins: Sean Couturier scoorde de 2-3, Matt Read wist de Flyers met een open netter de 2-4 winst te bezorgen, waardoor de serie nog niet voorbij is: 3-2.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)