NHL: Crosby leidt Penguins naar 2-1, Golden Knights slaan toe in slotfase

De ijshockeyers van de Pittsburgh Penguins hebben in de eerste ronde van de play-offs in de NHL weer een voorsprong genomen tegen de Philadelphia Flyers. Na de eerste twee duels, beiden in Pittsburgh, stond het 1-1, maar in Philadelphia sloegen de regerend kampioenen weer toe.

Sidney Crosby opende de score in de eerste periode en was daarna ook nog eens goed voor drie assists. Een treffer van Travis Sanheim kon de Flyers niet meer helpen en Justin Schultz gooide de deur in de derde periode definitief dicht: 1-5.

De Vegas Golden Knights wonnen beide duels in Las Vegas, maar de Los Angeles Kings kwamen op eigen ijs op voorsprong dankzij Alex Iafallo. In de derde periode sloegen de gasten echter hard toe: Cody Eakin, James Neal en enkele seconden later ook William Karlsson troffen allemaal doel.

De Kings moesten zo ineens in de aanval en dat leverde dankzij Anze Kopitar wel een goal op, maar het bleef bij 2-3. De dit seizoen in de NHL debuterende Golden Knights zijn zo nog één zege verwijderd van de tweede ronde.

Uitslagen NHL zondag, eerste ronde play-offs
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 1-5 (1-2 in best-of-7)
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 6-2 (1-2 in best-of-7)
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 4-5 OT (0-2 in best-of-7)
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 2-3 (0-3 in best-of-7)

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)